Over ons

Wij zijn een kleine cattery genaamd Ineska gelegen nabij de suikerstad Tienen. Onze namen zijn Katleen en Ines vandaar de naam van de cattery. Ikzelf, Katleen, ben opgegroeid met dieren en was er als kind al gek op.

Wij heten u van harte welkom op onze website en nodigen u uit voor een wandeling door de virtuele wereld van onze britten.

Ons doel is om gezonde, lieve en mooie britten te fokken. Gezondheid en hygiëne komen hier op de eerste plaats! Wij laten onze volwassen poezen en katers genetisch testen op HCM (hart), PKD (nieren), FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie). Elke genetische test en stamboom zijn bij ons persoonlijk in te kijken.

Onze cattery staat onder toezicht en wordt regelmatig opgevolgd door de Faculty Of Veterinary Medicine - UGent voor verder onderzoek naar het Corona Virus.

Wij hebben britten in de kleuren blauw of lilac en in kort of langhaar. De silver tabbys, ook whiskas katjes genoemd, hebben we af en toe in seal point of chocolat. Als de natuur het toelaat, hebben we ook Scottish Fold (vouwoortjes). 

De britten worden voor het vertrek naar hun nieuwe thuis tweemaal ontwormd, ingeënt, gechipt, gecastreerd en gesteriliseerd. Ze krijgen ook hun stamboom/gezondheidsboekje en een kittenpakket van Hills toegekend.

Rambo

Waar het allemaal mee begonnen is.

Lopke - trouwe vriend in gedachten

Raiko - Onze nieuwe vriend!

Erkenningscertificaat

Catteryregistratie

Bekijk onze poezen en katers !

Contacteer ons voor meer info over onze katten en kittens.